Om klubben

Moto Guzzi Club of Sweden,
klubben med luft under vingarna

Klubbens historia
är till större delen försvunnen i glömskans arkiv men så här mycket är känt..Det började med ett par kompisar som i slutet av 60-talet åkte till den dåvarande generalagenten för Moto Guzzi och bytte ut sina motorcyklar till nya Moto Guzzi. De åkte på olika träffar tillsammans och ordnade även själva några träffar och så startade Moto Guzzi Club of Sweden 1970.
Klubben är nu inne på sin sjätte ”Il Presidente” och alla har de var och en på sitt sätt tillfört klubben något bestående.

Nutid
Moto Guzzi Club of Sweden har cirka 500 medlemmar spridda från Lappland i norr till Skåne i söder. Klubben har även medlemmar i Danmark, Norge och Tyskland. Vi är organiserade i 13 distrikt med en kontaktman/kvinna som håller i verksamheten lokalt. Det övergripande ansvaret har ”Il Presidente” Nicklas Johansson.
Klubben har två officiella träffar om året, en i södra delen av landet på våren och en någonstans i övriga delen av landet. Klubben är också med och visar upp sig på mässan ”På 2 Hjul” med jämna mellanrum och ibland även på andra mc-mässor när de förekommer. Klubbladet Giornale kommer ut några gånger om året och innehåller lite av varje som medlemmarna skickar in samt en ledare av presidenten och information från distriktsombuden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *